14 april 2021
Het Sociaal Contract
Weblog

Ons Nederland: een gemeenschap

waaraan iedereen zijn steentje bijdraagt,

waarin niemand wordt voorgetrokken

en waar wij niemand laten vallen

 
 
 
 
 
Weblog

De principes van Het Sociaal Contract leiden tot heldere analyses.

De domme keuzes van de Kunduzcoalitie

Wij waren er zo blij mee! Na wekenlang in het Catshuis doormodderen zonder iets te bereiken, bleken onze politici ineens in staat om snel en doortastend keuzes te maken. Alleen jammer dat de gemaakte keuzes stuk voor stuk dom waren. Dom omdat ze veel pijn veroorzaken zonder de gewenste effecten te hebben.

Simpel, sluitend, eerlijk: beprijzing van mobiliteit volgens Het Sociaal Contract Waarom verruiming van ontslagrecht niet werkt Nederland op slot: waarom wij Nederland niet op gang krijgen
Hoe verder met de euro?

De weg naar herstel van de euro begint met het opgeven van illusies. Ben je daar klaar voor?

Griekenland gaat failliet, en dat is goed!
Leiderschap gevraagd

Politici heb je in twee smaken: zij die oplossingen blokkeren en zij die oplossingen mogelijk maken. Politici blokkeren oplossingen door hun achterban te volgen, en maken ze mogelijk door hun achterban te leiden.

Leiders durven te zeggen waar het op staat, ook wanneer dat hun eigen achterban niet welgevallig is. Daar heb je moreel gezag voor nodig. Wie moreel gezag ontbeert, is veroordeeld tot het paaien van zijn achterban. Dat is een ramp voor ons land, want van paaien komt graaien.

Van paaigedrag van politici zijn er voorbeelden ten over. Denk maar aan het gedoe rondom de Hedwigepolder, waarbij ons land verdragen schendt om te Zeeuwen te paaien. Maar ook aan het Europa dossier, waarin politici niet durven zeggen waarom Europa onmisbaar is en daarom de bewegingsvrijheid die nodig is om tot oplossingen te komen niet kunnen realiseren.

Henk en Ingrid zijn zo kwaad nog niet Hedwigepolder
Wij boeren achteruit

Voor ouderen is het logisch waarom schulden naar volgende generaties doorgeschoven worden: hun kinderen zullen het beter hebben dan zij zelf, en kunnen het dus betalen. Helaas is dat niet waar. Wij boeren steeds verder achteruit, al jaren.

Pompe en verzuipen ... damned lies and statistics: Wouter Bos bakt het bruin

Het Sociaal Contract      KvK-nummer 55482422        Contact  

Bankrekeningnummer: 44.79.88.271 t.n.v. Het Sociaal Contract, Gouda

OP DEZE SITE ZIJN COOKIES GEÏNSTALLEERD Powered by Dutch CMS