14 april 2021
Het Sociaal Contract
Waar staan wij voor?

Ons Nederland: een gemeenschap

waaraan iedereen zijn steentje bijdraagt,

waarin niemand wordt voorgetrokken

en waar wij niemand laten vallen

 
 
 
 
  Wie zijn wij? 9 juni 2012

Het sociaal contract is allereerst een paradigma - een manier van denken en zien - dat het bestaande politiek spectrum overstijgt.

De keuze is niet langer tussen links of rechts, maar tussen vooruit of achteruit. Ben je links en bezorgd over de toekomst van Nederland, dan leg je binnen het Sociaal Contract meer nadruk op de zorg voor elkaar. Ben je rechts en bezorgd over de toekomst van Nederland, dan leg je de nadruk op de eigen verantwoordelijkheid. Maar in beide gevallen laat je de oude politieke hap links liggen, want met de toekomst kunnen ze niets.

Voor de oude politieke hap bestaat de toekomst zoals de grond bestaat voor een blinde die vanaf een flat is gevallen. Je weet dat het bestaat, maar als je ter hoogte van de vijfde verdieping bent gekomen, denk je er liever niet aan, want alles gaat goed. En zelfs dat is niet waar, want na straffe bezuinigingen, in een tijd met weinig werkloosheid en stijgende exporten hebben wij toch een officieel tekort van drie procent. Officieel, want als wij compenseren voor de roofbouw is het tekort veel hoger. Nederland boert achteruit.

Omdat de oude politieke hap nog niet in haar stoutste dromen kans ziet om Nederland vooruit te helpen, is het Sociaal Contract ook een partij. Als partij kent het sympathisanten. Dat ben je als je denkt dat het Sociaal Contract de juiste kant uit gaat, ook al heb je je het paradigma (nog) niet eigen gemaakt. Daarnaast kent de partij leden. Dan wordt van je verwacht dat het paradigma jouw politieke visie bepaalt en dat je je wilt inspannen conform het Sociaal Contract om Nederland een toekomst te geven.

Het Sociaal Contract is een initiatief van twee generaties, in de personen van Hans en Rex Wierenga.

 

Het Sociaal Contract      KvK-nummer 55482422        Contact  

Bankrekeningnummer: 44.79.88.271 t.n.v. Het Sociaal Contract, Gouda

OP DEZE SITE ZIJN COOKIES GEÏNSTALLEERD Powered by Dutch CMS