14 april 2021
Het Sociaal Contract
Waar staan wij voor?

Ons Nederland: een gemeenschap

waaraan iedereen zijn steentje bijdraagt,

waarin niemand wordt voorgetrokken

en waar wij niemand laten vallen

 
 
 
 
 
Economie

Het Sociaal Contract krijgt onze economie weer aan de gang. 

De tucht van de markt

Van het mechanisme van de vrije markt mogen wij net zo min morele uitkomsten verwachten als van de zwaartekracht. Maar wanneer het goed functioneert borgt het dat wij alleen de producten en diensten leveren waar vraag naar is. De tucht van de markt werkt daarin beter dan de willekeur van de bureaucratie.

meer
De woningmarktcarrousel

Onze woningmarkt zit op slot. De politieke oude hap heeft niets gedaan dat het vlot heeft kunnen trekken. Erger nog, niets dat ze van plan zijn zal dat voor elkaar krijgen. Pijnlijke ingrepen zijn daarvoor nodig.

meer
Hoe krijgt het Sociaal Contract de economie op gang?

Onze hele economie zit nu vast. Niemand durft risico's te nemen, want niets is zeker. Het Sociaal Contract verschaft nieuwe zekerheden in de woningmarkt en de arbeidsmarkt, waardoor wij wel zullen durven investeren. Opnieuw zal ons geld rollen. Nog mooier, het geld dat wij uitgeven rolt vanzelf in onze zakken terug, met rente! Daar zorgt het Sociaal Contract voor!

meer
Iedereen doet mee

Onze arbeidsmarkt zit op slot. Bijna niemand krijgt nog een vaste aanstelling. Vind je dat gek als een werkgever twee jaar moet doorbetalen bij ziekte en straks een half jaar bij ontslag? Door dit soort maatregelen investeren werkgevers niet in hun mensen. Zo plegen wij roofbouw op onze economie. Het moet en kan anders.

meer
Mobiliteit

De bereikbaarheid van de steden wordt gestuurd door het parkeerbeleid. Parkeerplekken die goed bereikbaar zijn per openbaar vervoer worden aan de spitsparkeerheffing onderworpen.

meer

Het Sociaal Contract      KvK-nummer 55482422        Contact  

Bankrekeningnummer: 44.79.88.271 t.n.v. Het Sociaal Contract, Gouda

OP DEZE SITE ZIJN COOKIES GEÏNSTALLEERD Powered by Dutch CMS